Help Andrea de Winter door.

 

image

ANWB

Wintertijd en een jonge dame die net haar rijbewijs heeft. Wat een goede combinatie om het autorijden goed onder de knie te krijgen. Op twitter liet ik mijn zorgen al eens online komen en daar werd meteen door een of ander bedrijf op gereageerd (gespecialiseerd in slipcursussen). Ik ben daardoor wel aan het denken gezet en vroeg aan Andrea of ze het zag zitten om een slipcursus te gaan volgen. Niet dat je nou met een aanrijding dan precies weet wat je moet doen (ligt er toch aan hoe erg je schrikt of hoe je op dat moment je zenuwen en jezelf in bedwang hebt), maar toch… Andrea zei meteen dat ze daar wel horen naar had.

Johan is toen meteen gaan zitten en heeft zitten puzzelen op de site van de ANWB waar je een Grip en Sliptraining  zou kunnen inplannen. Johan is wat dat betreft de beste persoon om dit met haar op te pakken. Hij is stukken rustiger in de auto dan dat ik dat ben. Hij kan ook na de tijd nog meer uitleggen hoe situaties zijn en wat je nog meer kan. Hij rijdt natuurlijk dagelijks op de weg. De datum en tijd waren zo gepland en ook het geld is geen probleem voor de ANWB want dat staat al op hun rekening voor je er erg in hebt.

Op de afgesproken dag was het winderig, donker en nat. Echt winterweer dus. Maar dat maakt niets uit, dat is de decembersfeer! 🙂 Ze hebben een cursus van 3 uur afgesproken. De rest liet de portemonnaie niet toe. Volgende keer nog maar eens uitgebreider. Het schijnt een hele belevenis te zijn geweest, waar Johan toch behoorlijk verbaasd is geweest hoe Andrea haar cursus volbracht. De meneer die de cursus gaf en ook bij de auto (en in de auto) met Andrea werkte, gaf haar duidelijke aanwijzingen en liet haar goed haar vragen stellen. Met 80 kilometer op een pion aan moeten rijden en dan vol aan je stuur opzij gooien om de pion niet te raken. Als ik het al hoor.. brr. Maar Andrea deed het prima. Ook voor Johan was het een leuke middag, geen verloren tijd dus.

Nu is ze afgelopen maandag voor het eerst weer naar school geweest en op het late weerbericht werd alweer voor gladheid gewaarschuwd. Bah, het is niks voor mij hoor (terwijl ik hier vroeger nooit gedoe over had) nu mijn dochter zelf opperdan moet. Och het zal wel slijten met de tijd, maar voor nu is het niks.

Ik heb haar snel nog een berichtje gestuurd in de nacht dat ze er wel op bedacht moest zijn dat het weer nou niet echt mee zou werken. Daarna kon ik weer een beetje in slaap komen. Leuk zo’n school in Schoonhoven. Andrea gaat op tijd uit haar bed en meestal rond half 8 is ze dan in Schoonhoven. Ze is dan net alle files voorbij (Utrecht enz.), dat houdt ook in dat je al heel vroeg aan het rijden bent en dat eventueel strooizout nog niet erg is ingereden. “laat het gaan…..”

IMG_6329.JPG

euh… nachtelijke smsjes (let op de tijd Wanneer Andrea aanstalten maakt om weg te gaan)..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandagavond om 19.30 uur was ze weer keurig thuis. De kost stond voor haar klaar en ze kon mooi haar nieuwe aankopen laten zien die ze bij Herens en Herens heeft aangeschaft (haar nieuwe favoriete winkel”tje”). Het is een lange dag van 04.30 uur tot 19.30 uur, maar ze is jong en gezond zullen we maar zeggen. Ze was helemaal blij met haar spullen en die hebben we nog bewonderd en daarna heb ik haar snel weer richting huisje gebonjourd. Het is leuk geweest.

Nu moet er nog een werktafel komen. Ook had ze het over een staande boormachine die makkelijk te verplaatsen is en malletjes voor “gebolde-kunstwerkjes” te gaan maken. Toestanden zo’n school. 17 Januari op zaterdag, mag ze op de open dag laten zien waar ze mee bezig is. Wij zullen de school dan nog eens gaan bekijken. De laatste keer was dat we informatiefolders mee namen om haar op te geven voor deze 4 jaar opleiding. Wordt vervolgd.

 

(Visited 160 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.