“De beste winsen”

Winter 2014

Wintergroet 2014

Goedemorgen beste mensen. Vandaag eindelijk het gevoel dat 2015 eindelijk van start is gegaan. In de afgelopen dagen gewoon kunnen werken op Peppelstek. En alleen tussen oud en nieuw was ik vrij. Jammer genoeg ben ik vijf tot zes weken ziek geweest. Nog ben ik niet helemaal de oude. Maar goed we beginnen nu op te krabbelen.

Het is altijd super gezellig in de winterperiode op Peppelstek. Kaarsjes aan, sfeervol muziekje op (of Jan Bakker achter het orgel). Heerlijk genieten. Hoewel de tijd van het jaar niet voor al onze cliënten zo positief is, want alle sluitingsdagen, sinterklaas, kerst en oudjaarsdag brengen behoorlijk wat stress met zich mee. Daarom houden we het in deze periode meestal aardig rustig qua bezigheden op Peppelstek.

 

Ook Jan geniet erg van de wintersfeer. Een van de eerste dagen dat het echt koud was liep Jan heerlijk met wanten en muts en sjaal op Peppelstek (de hele dag) en probeer die dan maar eens af te krijgen.


Op Peppelstek hadden we trouwens niet veel cliënten met de feestdagen en daarom konden we nu eens andere dingen dan “normaal”. Zo hadden we een High Tea via de PKN-Urk (de Poort tbhv de zending) dit was erg geslaagd en goed aan te bevelen!

 

Ook zijn we in Espel wezen bowlen en ook dat was erg leuk om te doen!

 

Met heel Peppelstek zijn we naar de Poort geweest en hebben daar “kerstfeest” gevierd met z’n allen. Eerst koffie met wat lekkers op Peppelstek gegeten en vervolgens met z’n allen naar de Poort gewandeld. Een klein loopje. Daar hebben we in de kerk eerst wat gezongen en het Bijbelverhaal voorgelezen.

Na het zingen en het luisteren hebben we heerlijk gegeten. Het kon letterlijk en figuurlijk “niet op”.

Wat ook erg leuk was, was de “kerstreis door Tollebeek” meer dan 2000 waxinelichtjes waren er door de organisatoren uitgezet. Voor iedereen die er bij wilde zijn was de start bij “de buitenplaats” en in groepjes liepen de mensen de route door het met kaarsjes verlichtte dorp. Tijdens deze reis kwam je langs allerlei kerst tafereeltjes. Het begon met het samen zingen met “Reflection” het koor van Jan Bode uit Tollebeek en omstreken en vervolgens langs een ander koor en een levende kerststal. Ook ik mocht mee doen met een ander kerstkoortje. We brachten wat “christmas carols” ter hore. Tijdens het oefenen hebben we al heel veel lol gehad. Het was er leuk om te doen. De opkomst was groot (vorig jaar kon het vanwege het slechte weer niet door gaan, maar nu was het prachtig). Iets van 1000 mensen liepen de tocht door Tollebeek.

 

Vanuit uit het verre Tollebeek, een hartelijke groet en de beste winsen vor ut naie jaar!

(Visited 146 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.