Kunstige Jedid-jah

Schermafbeelding 2015-01-06 om 18.44.16

Jedid-jah rolt rustig de winter door. Aan het eind van het jaar had ze hier met haar vriendinnen een ” dagje lol ”  gepland en dat kwam mooi uit want ik was zelf aan het werk. Anieke, Rachel, Jedid en Celine. Ze zijn samen in Havo 1 begonnen, tot Jedid en Rachel bleven zitten. Gelukkig hebben ze elkaar nog. Anieke en Celine zijn nu in hun examen jaar. Het is voor Jedid-jah en Rachel maar weer afwachten hoe ze dit 4e jaar verwerken! De moeilijkste vakken heeft Jedid nu kunnen laten vallen en ze zou nu tijd over moeten hebben voor haar vakken die niet zo moeilijk voor haar zijn. Haar eerste cijfers waren prima. Maar haar kerstcijferlijst moet wel weer wat worden opgekrikt. Maar “dat weet ze ook wel”  zegt ze. We wachten het maar weer af.

Verder is Jedid-jah deze maand erg creatief aan het werk geweest. Ze volgt het havo onderwijs aan het Emelwerda college te Emmeloord. Ze volgt de richting CM (Cultuur en Maatschappij). Hieronder vallen ook vakken als kunst en cultuur. Hierbij heeft ze leuke opdrachten zoals (zie foto).. Dat lijkt me nou geen straf om te doen.

Schermafbeelding 2015-01-06 om 18.32.07Ook is ze druk bezig met het maken van een soort 3 dimensionale vorm wat moet worden opgevuld met schuimrubber (wat mij een dure buisnes lijkt) dus gaat ze voor de kussenvulling. Ze is hier al een poosje mee aan het werk en het wordt ook nog leuk ook. Het bakken en koken is ook nog steeds geen straf voor Jedid-jah dus dat doet ze regelmatig. Ook met de kerstperiode hadden we vaak wat lekkers van haar hand. De Airfryer die we hebben gekocht doet goed dienst. Cupcakes en brownies komen hier goed uit!

Aangezien Johan nog veel moest werken hebben Jedid en ik veel avondjes alleen gezeten allebei een bank in beslag nemend en nostalgische filmpjes gekeken. Een daarvan hebben we nog niet vaak genoeg gezien (kuch). Maar och.. Home alone hebben we toch maar weggezapt.

Ook de boodschappen hebben we samen gedaan en natuurlijk met ons kerstgeld nog wat kleren voor de dame gekocht (die nog niets had gehad voor euh, “Sinterkerstoudennieuwenhaarverjaardag” ).  Maar ook de nutrimetics bestelling kon nu ook eindelijk worden gedaan.

 

De iPads waren op de valreep gekocht via mijn “oude lulledagen (PBL uren)” zoals ze wel eens worden genoemd. Per jaar krijg je een X aantal uren als je boven een ” bepaalde” leeftijd bent gekomen. Ik had behoorlijk wat uren opgebouwd en ik was in de veronderstelling dat je die uren alleen voor vrije dagen kon gebruiken. Dat bleek dus niet het geval te zijn. Want TriAde heeft nog een regeling dat je via FISCFREE PBL uren kon inleveren. Dit hoorden we aan het eind van het jaar maar dit kwam wel erg goed uit zeg. Jedid-jah was een laptop hard nodig, maar via via begrepen wij dat een iPad toch wel super handig is op school ipv een laptop. Een iPad heb je zo aan en uit en met mobiele data kan ze hem later ook onderweg gebruiken of op vakantie. Dus vandaar de mooie iPad. Toen er nog wat geld over was, heb ik nog een iPad mini gekocht voor Andrea die ze niet wilde hebben. Maar ondertussen gebruikt die wel mijn allereerste iPad (die het nog steeds super doet). Zo komt splinter door de winter”..

 

(Visited 124 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.