Ziekenhuis opname

operatie 10 Maart eindelijk is het zover Jedid-jah is eindelijk aan de beurt voor haar langverwachte operatie. Haar tulpenbollen-werk is gelukkig net afgelopen dus heeft ze niets qua verdiensten te missen. In de zomer kan ze mooi weer aan de slag om bollen te pellen. Maar voor nu zijn dit de laatste tulpen actie foto

 

We hadden gehoopt dat haar te plannen operatie mooi in de voorjaarsvakantie zou vallen, maar nee dus. Na de voorjaarsvakantie werd het dus nog 1 weekje school en vervolgens 2 weken thuis om op te knappen. 10 Maart was het dan zover, 1 nachtje in het nieuwe Isala ziekenhuis te zwolle en dan is alles achter de rug.

‘s Avonds zetten en leggen we alles klaar want om kwart voor 6 ongeveer willen we gaan rijden om in ieder geval wel op tijd aan te komen in het ziekenhuis (07.15 uur) en je weet natuurlijk niet wat je tegenkomt onderweg.

 

Gelukkig verslapen we ons niet en snel zet ik mijn potje koffie aan en een kannetje warm melk om mee te nemen naar het ziekenhuis. Ook de heenreis gaat vlot en we zijn er rond kwart voor zeven. Nog even bijkomen op de parkeerplaats en om 07.00 uur naar de receptie om ons te melden. We zijn hier niet de eerste. De wachtkamer loopt al vol. Het is in zo’n bijgebouwtje van het Isala (zo laat dat zich tenminste aanzien). Maar na vandaag kan ik geen “gebouwtje”  meer zeggen, want het blijkt een heel complex te zijn.

IMG_7753

We mogen plaats nemen in de wachtkamer tot we worden opgehaald. Pff best wel spannend. Jedid-jah houdt zich prima en heeft zich er helemaal op voorbereid. “laat maar gebeuren”  is ons motto.

Een verpleegkundige komt ons ophalen en gaat rap te werk. Om half 8 wordt Jedid-jah al in de OK verwacht. En dan zijn we toch al snel weer iets te laat met z’n allen. Snel de ziekenhuiskleren aan, in het bed klimmen en whopla daar gaan ze.

En dan begint het wachten. Het zou ongeveer 2 uur duren. Ik heb de wachtkamer opgezocht met mijn potje koffie en warme melk en mijn leesvoer.

En dan krijg ik een telefoontje dat ik mijn dochter kan bezoeken in de uitslaapzaal.  Ze is net wakker rond 10.15 uur. Ik word door de operaties sluisdeur naar de uitslaapzaal gebracht. Alles even achterlaten in de sluispoort en dan kijken hoe de dame het heeft. Jammer genoeg kon ik geen foto’s of filmpje maken want het was hilarisch. Op het moment dat wij naar haar toe liepen, lag ze al op haar buik gedraaid en dat leek de verpleegkundige/operatieassistent geen goed idee. “wat ga je doen? Ga maar gauw op je rug liggen” … Nou dat deed ze dan gelukkig meteen weer. Tot een uur of 10 over 11 heb ik aan haar bed gezeten tot ze weer naar haar 1 persoonskamertje toe mocht gaan. Het was leuk om eens mee te maken hoe iemand wakker wordt; “serieus…. ben ik wakker?” … “Serieus… Ben ik wakker?” .. en soms was ze dan weer even goed bij haar positieven en wist ze te vertellen dat haar klas nu Duits had of aardrijkskunde om even later weer stom verbaasd om zich heen kijkend te vragen “Serieus… Ben ik wakker?”.. (de andere woorden zal ik niet herhalen die ze er steeds bij zei..). Dr. van wijk kwam nog even op de uislaapzaal vertellen dat het prima was verlopen en dat ze 2 kilo hebben weggehaald! En dat ze zich konden voorstellen toen ze haar aan het opereren waren dat ze hier last van heeft gehad en dat ze hier een grote verbetering zal gaan bemerken. Toen dit gebeuren gestabiliseerd was mocht de dame dus terug naar haar eigen kamertje.

De volgende dag heb ik haar bedje in de kamer opgemaakt en lag er al een kaart op de mat voor de dame.

En dan zijn er de laatste controles voor Jedid-jah voor ze weg mag. Alles is ingepakt en ik haal de auto op. Ze heeft ‘s morgens vroeg al een selfie gemaakt van haar “nieuwe IK”, het is een verschil van dag en nacht. En pijn heeft ze vanaf het wakker worden niet. Het is alleen wat gevoelig maar dat is dan ook alles.

Dinsdag hebben we weer een afspraak voor controle en vervolgens gaan we door naar de opticien, zodat ze lenzen voor haar verjaardag kan gaan laten aanmeten (of hoe noem je dat). Mevrouw Bunt van school belde ons al hoe het allemaal was verlopen. We hebben afgesproken dat ze volgende week nog thuis is en dat ze haar huiswerk via magister gaat volgen. En haar toetsen die ze nu heeft gemist, kan ze in de loop van de tijd weer ingaan halen. Top. Nu maar kijken of ze gemotiveerd genoeg is om ook te gaan leren, want zo’n iPad is wel verleidelijk om andere dingen mee te gaan doen dan te gaan leren/lezen..

Oh ja, ter overname aangeboden, reden…. To BIG:

wereldcup-bh

 

 

(Visited 326 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.