Zo zijn ze weer groot…

Maandagochtend, besluit ik de fiets maar eens te pakken en een rondje te gaan fietsen omdat het geweldig mooi weer is (en omdat ik geen auto op maandag heb en toch in beweging moet blijven). Om mezelf wat meer moed in te praten bel ik vriend Jan Romkes op om te kijken of hij ook thuis is zodat ik een tussenstop kan maken. Ook hebben we elkaar al een poosje niet meer gezien, dus dat werd tijd. Jammer genoeg geeft meneer Romkes “niet thuis” en laat ik me daardoor niet uit het veld slaan en kijk of mijn fietsband perongeluk niet stuk is.. Nee dus, geen mogelijkheid meer tot uitstellen. Als ik mijn rondje heb gedaan en mijn fiets weer trots in de schuur zet, ga ik maar weer eens aan de slag met het huishouden. Maar dat duurt niet lang, want de telefoon gaat. Het is grote vriend Jan Romkes die wilde laten weten dat hij thuis was. Maar ja, ik ook dus. “Dan kom ik jou kant wel even op” zegt grote vriend Jan Romkes. Die stond dan ook met een tel op de stoep.

 

We hadden elkaar al een poosje niet gesproken en zodoende verdaag je van het ene gesprek in het andere. Vooral onze jongste dames zijn gespreksonderwerp. We worden altijd een beetje weemoedig als we het over deze twee hebben, want ze zijn als basisschoolmeiden al met elkaar opgetrokken. Ook al zien ze elkaar niet dagelijks of maandelijks, toch blijven het grote vriendinnen. Herinneringen worden opgehaald en vervolgens de toekomst van de meiden die zich langzaam aan ontvouwd. Marieke is ondertussen in de richting van een  verpleegkundig “achtige” opleiding begonnen en Jedid-jah zit nog in Havo vier, maar moet nu ongeveer gaan beslissen wat ze wil gaan worden. Hiervoor zijn we wel naar de opendag geweest van het Greidanus college in Zwolle (voorlichtingsavond) waar allerlei scholen zich hebben gepresenteerd. Stenden, Windesheim. Hieronder even een galerij van onze jonge dames waar we zo trots op zijn.

 

Tja, wat een geweldige galerij he! Ja, zo scharrelen de dames zich naar de volwassenheid. Jan en ik zijn nogal nostalgisch aangelegd en hebben alles op foto! Morgen gaat Jedid naar het ziekenhuis en kan ze net als Marieke weer een ervaring op haar lijstje bij gaan schrijven. Hopen dat het daarbij mag blijven, als we het tenminste over ziekenhuis gedoe hebben.

 

 

 

 

(Visited 177 times, 1 visits today)

2 Responses to Zo zijn ze weer groot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.