Een grote schok

DIGITAL IMAGEGoeie morgen…

Zo, ik durf weer ff wat te schrijven. Johan kreeg 2 weken geleden op maandag te horen dat zijn contract bij van Wieren niet werd verlengt. Zijn contract is per 15 Februari afgelopen. En hij zou nu in vaste dienst moeten komen. Maar dat zagen ze daar dus niet zitten. Erg vlot waren ze niet om dit hem te vertellen. Want nu had ie maar 5 weken om ander werk te zoeken. Johan heeft er 2 gesprekken gehad. En heeft in het tweede gesprek wat verheldering gevraagd over de feiten zoals ze lagen.

Niet omdat het Johan is want ik ben best kritisch.Maar ik vind uiteindelijk dat het een beetje vaag verhaal is. Het eerste jaar helemaal geen problemen. Nooit wat gehoord in die richting.

Contract werd verlengt en Johan vraagt nog ;”hoe beval ik..?” het antwoord was….; “als je nix hoort is het goed”.. Lekker functioneringsgesprek he… Nou goed.. het afgelopen jaar wat zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Maar niet om nou te denken. “oeps… nu moet ik uit gaan kijken.”

Ook werd vanaf de planning niet gezegd van “laten we eens om tafel gaan zitten…” en met het voorgaande in ons achter hoofd…; “als je nix hoort, is het goed.” Dus, de dingen die tussen neus en lippen door werden gezegd nam Johan aan als, “oke, ik zal er op letten” ..

Vervolgens hoort hij in Januari dat zijn contract niet wordt verlengt. Verbijstering allom… Als je het over zulke serieuze zaken hebt, zou ik als ik de directie was geweest, eerder aan de bel hebben getrokken en gezegd hebben dat je baan op de tocht zou staan. Maar goed.. Niet gebeurd.

Vervolgens hoor je het ook nog eens zo laat. Het was wel rechtmatig. Maar leuk is anders. Het laatste ongeluk hoorde niet bij alle feiten volgens de baas het was voor de tijd al beslist. Nou dan had ie dat ook wel daarvoor kunnen vertellen vind ik persoonlijk. Hoe professioneel wil je zijn. Van de planners die daar zitten had ik verwacht dat ze meer moeite zouden doen om een chaffeur eenigsinds wegwijs te maken binnen een nieuw bedrijf en over wat men verwacht van een nieuwe chauffeur (als je een chauffeur tenminste wil binnen houden…….) Dit vooral omdat het eerste jaar geen opmerkingen naar Johan had. Wat is er in dit laatste jaar zo anders geweest in Johan’s werken, dat hiertoe wordt beslist..

De balans opmakend van de eerste maand van het jaar….. Van Wieren heeft in principe rechtmatig gehandeld. Of het werknemersmindend is… dat is de vraag. Als er 1 chauffeur op de 55 is, die volgens jou niet functioneert zoals jou visie is (hoe die dan ook is) , zou ik de moeite hebben genomen om er wat van te zeggen in een officieel gesprek als de situatie dusdanig ernstig was dat het je baan zou kosten. Wat is dat voor moeite.

Ik kan me wel inleven in de zaken die tijdens het ontslag gesprek aan de orde zijn gekomen die Johan aangaan. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Maar als een bepaald beeld over jou niet bespreekbaar is door het jaar heen. Hoe moet je dan weten dat er een bepaald beeld over jou is ontstaan, en nog erger, hoe kan je er aan werken als je niet weet wat er aan de hand is..?

Buiten dit alles om is van Wieren een super bedrijf en erg solide. Waar Johan dus tot januari super heeft gewerkt met veel plezier. Het materieel is goed. De collega’s fijn. Het werk zelf was fijn.. Al met al een goede reden om te zeggen dat het best pijn doet om zo te moeten vertrekken..Maar goed, met de belofte dat alle zaken verder goed en netjes afgewikkeld zullen worden.. Dank u.

Gister 23 januari, heeft Johan een gesprek gehad bij “van der Wal transport” uit Utrecht. Geen onbekende van ons. Maar in de loop van de 2 voorbijgaande jaren veel veranderd. Ik ben even mee geweest. Het was leuk om daar weer wat bekenden tegen te komen. Al met al werd Johan later in de middag gebeld met het verhaal dat hij voor een half jaar een contract heeft, waarvan in de derde maand een gesprek zal volgen over zijn functioneren (en over de eventuele voortgang van het contract).En dan maar hopen dat hier de zaken wel recht in het gezicht (positief of negatief) in een officeel functionerings gesprek worden gezegd ondanks de vele werknemers die van der Wal kent!!

Hm… ‘k Ben niet ontevreden over de gang van zaken. HIJ HEEFT WERK. Werk, wat hij graag mag doen, waar hij heel blij mee is. Collega’s die hij kent en die hem kennen. Hopen op een goede afloop.. Ik duim ervoor….. Yipphieeeee..

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op onze familie website. Zin en onzin samen op een pagina.
Actueel
Laatst geüpdate bericht
    Categorieen
    Archief
    plaatjes toch?
    Sorry:

    - Instagram feed not found.